Programul de studii universitare de master Machine Learning, Robotics and Control (MLRC) – în limba engleză – se adresează absolvenților de studii universitare de licență care dispun de cunoștințe de bază de control automat și doresc să le aprofundeze în direcții de cercetare care vizează:
- concepte fundamentale de învățare automată; proiectarea și implementarea sistemelor inteligente;
- modelarea sistemelor robotizate; tehnici bazate pe inteligență artificială pentru sisteme robotizate; aplicații în domeniul roboticii;
- dezvoltarea de algoritmi și structuri de control folosind medii de programare, tehnologii avansate pentru controlul sistemelor inteligente în contextul Industry 4.0.
De ce Machine Learning, Robotics and Control ?
Perfecționarea pregătirii din timpul studiilor de licență poate aduce, pe lângă propria satisfacție, șanse sporite de angajare și de dezvoltare a unei cariere de succes într-un domeniu extrem de apreciat acum și în viitor.
În acest sens, Departamentul de Automatică și Informatică Aplicată oferă programul de masterat Machine Learning, Robotics and Control , având o curriculă compatibilă cu cea a programelor similare din Uniunea Europeană.
Îmi va plăcea? Da, dacă…
- vreau să aflu cunoștințe noi, care să le completeze pe cele din timpul studiilor de licență într-un domeniu conex.
- intenționez să fac parte din grupuri de cercetare-dezvoltare într-un domeniu de vârf al tehnologiei.
- doresc să folosesc metode și tehnici moderne de control automat și să lucrez cu echipamente de nivel actual.
- vreau să mă pregătesc pentru a face față competiției de pe piața muncii.
- sunt motivat și interesat să-mi construiesc o carieră profesională într-un domeniu modern, cu perspective promițătoare.
Puncte tari
- Programul oferă predare în limba engleză.
- Ariile curriculare crează competențe în domenii precum machine learning, sisteme inteligente, modelarea și controlul roboților, analiza, modelarea și controlul sistemelor dinamice complexe, sisteme de comunicații avansate.
- Clasificarea facultății în topul primelor trei instituții de învățământ superior din domeniul ”Ingineria sistemelor, calculatoare şi tehnologia informaţiei”.
- Colaborări cu numeroase universități europene de prestigiu, ceea ce oferă studenților interesați posibilitatea efectuării unor stagii de pregătire în străinătate.
- Spații didactice și de cercetare dotate cu tehnică de calcul și echipamente performante.
Oportunități de angajare
- Internship-uri la companii din domeniul IT și la universități europene (cu suport financiar ERASMUS) pentru pregătirea lucrării de disertație.
- Job-uri oferite de companii importante din domeniul IT, precum Continental, Vitesco, Amazon, Preh, Borgwarner.
- Locuri de muncă în institute de cercetare din țară sau din străinătate.
- Continuarea studiilor universitare prin programe doctorale din cadrul facultății sau la universități din țară și străinătate.
Discipline studiate
Anul I
Anul II
Serii de predare
Planuri de învățământ 2024-2025 – serii în curs
Seria 2024-2026 | Seria 2023-2025 |
Competențe dobândite (înscrise în suplimentul la diplomă)
Competențe profesionale
- Operarea cu concepte avansate din teoria sistemelor şi control automat, ştiinţa calculatoarelor, inteligență artificială, robotică, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.
- Utilizarea unor metode avansate, asistate de calculator, de modelare, simulare, analiză şi proiectare a sistemelor de control robotizate și inteligente.
- Proiectarea, implementarea, testarea, utilizarea şi mentenanţa sistemelor cu echipamente de uz general și dedicat, numerice şi analogice, a structurilor avansate din domeniul sistemelor de control robotizate și inteligente.
- Dezvoltarea de aplicaţii complexe software pentru implementarea unor algoritmi şi structuri de control utilizând medii de programare, tehnici de inteligență artificială, tehnologia informației și comunicațiilor.
Competențe transversale
- Aplicarea, în contextul respectării legislaţiei, a drepturilor de proprietate intelectuală (inclusiv transfer tehnologic), a metodologiei de certificare a produselor, a principiilor, normelor şi valorilor codului de etică profesională în cadrul propriei strategii de muncă riguroasă, eficientă şi responsabilă.
- Aplicarea tehnicilor de relaţionare şi muncă eficientă în grup; dezvoltarea capacităţilor empatice de comunicare interpersonală şi de asumare de roluri / funcţii de conducere într-o echipă plurispecializată.
- Crearea oportunităţilor de formare continuă si valorificarea eficientă a resurselor si tehnicilor de învăţare pentru propria dezvoltare.
Ocupații posibile (cod COR – Clasificarea Ocupațiilor din România)
- Proiectant inginer de sisteme și calculatoare (215214)
- Inginer de cercetare în automatică (215239)
- Inginer automatist (215202)
- Asistent de cercetare în automatică (215240)
- Inginer de cercetare în echipamente de proces (214461)
- Proiectant inginer de sisteme și calculatoare (215214)
- Inginer de sistem software (251205)
- Manager proiect informatic (251206)
- Inginer de cercetare în telecomenzi și electronică în transporturi (215233)
- Specialist mentenanță electromecanică-automatică echipamente industriale (215220)