loader image

Admitere Licență

 1. Noutăți
 2. Întrebări frecvente și răspunsuri
 3. Informații generale
 4. Calendar admitere
 5. Număr de locuri
 6. Metodă de selecție
 7. Acte necesare
 8. Taxă de înscriere
 9. Programul de confirmări (depunere dosare)

Noutăți

Întrebări frecvente și răspunsuri

 1. Dacă am fost admis la o altă facultate decât prima mea opțiune, unde trebuie să depun dosarul?
  În conformitate cu cele stabilite în Consiliul de Administrație din 24.07.2020, candidații își vor depune dosarele cu documente originale la facultatea la care a fost exprimată prima opțiune, indiferent de rezultatul admiterii. Ulterior, după stabilirea rezultatelor finale (6 septembrie), se vor face redistribuiri ale dosarelor de către comisiile de admitere.
 2. Care sunt actele necesare pentru confirmarea locului obținut prin concurs?
  Pentru confirmarea locului obținut prin concurs, candidații sunt rugați să se prezinte la facultate conform programului de confirmări de mai jos și să aducă la facultate dosarul care conține actele pentru înscriere (cele încărcate la înscrierea online), diploma de bacalaureat în original și foaia matricolă cu mediile anilor de liceu în original.
  Aceste documente vor fi prezentate într-un dosar plic care va avea înscris pe copertă id-ul dosarului (de ex. AC-1234).
  Aceste documente vor rămâne în dosarul candidatului, la secretariatul facultății, pe toată durata studiilor universitare de licență.
  Accesul în clădire trebuie să se facă respectând normele de distanțare socială, iar candidații trebuie să poarte mască.
 3. Dacă am fost declarat admis la AC, până când trebuie să îmi confirm locul?
  Dacă un candidat este declarat admis la AC și nu confirmă locul până la finalul perioadei de completare a dosarelor cu actele în original din etapa curentă, atunci își pierde locul și este declarat respins (la TOATE opțiunile sale, inclusiv de la alte facultăți).
  Atenție, ce declarați admiși în prima etapă trebuie să confirme până pe 3 august, cei declarați în etapa a 2-a trebuie să confirme până pe 5 august, iar cei declarați admiși în etapa finală trebuie să confirme până pe 5 septembrie (conform calendarului admiterii de la adresa https://ac.tuiasi.ro/admitere/licenta/#calendar).
  În schimb, candidatul poate să își confirme locul și, în urma retragerilor, este posibil să „promoveze” chiar la prima sa opțiune.
  Nu lăsați pe ultima zi depunerea dosarului deoarece accesul în facultate va fi limitat la un anumit număr maxim de persoane care pot fi în clădire la un moment dat, conform normelor de distanțare socială.
 4. Dacă sunt admis la o opțiune de a mea inferioară și confirm locul, mai pot fi declarat admis la o opțiune de a mea superioară?
  Da. Dacă se retrag suficiente persoane „promovați” automat la o opțiune de a dumneavoastră superioară.
  De exemplu, dacă opțiunile dumneavoastră sunt AC-XX-B, AC-XX-T, AC-YY-B, AC-YY-T și sunteți declarați admiși la AC-YY-T și confirmați locul, dacă se retrag suficiente persoane puteți să ajungeți automat (fără a mai trebui să faceți vreo confirmare suplimentară) la AC-YY-B, AC-XX-T sau chiar la prima dumneavoastră opțiune (în cazul de față, AC-XX-B).
 5. Momentan sunt admis la o altă facultate de la TUIASI, dar prima mea opțiune este AC. Ce trebuie să fac?
  Trebuie să vă confirmați locul obținut prin concurs prezentându-vă la Facultatea de Automatică și Calculatoare conform calendarului de la această facultate (vezi întrebarea 3). Aveți posibilitatea să fiți admiși la AC, dacă se retrag suficiente persoane. Acest lucru se realizează automat.
 6. Prima mea opțiune este AC, iar în urma actualizării listelor, am fost repartizat și admis la o altă facultate, și am dispărut de pe lista de așteptare de la AC. Cum pot proceda pentru a-mi păstra locul pe lista de așteptare?
  Sunteți în continuare pe lista de așteptare la AC, dar sunteți momentan admis la cealaltă facultate. Dacă se retrag suficiente persoane, veți „promova” automat la o opțiune de-a dumneavoastră superioară (adică la AC).
 7. Dacă sunt pe lista de rezerve pot depune dosarul în aceasta perioadă sau, în cazul în care se vor elibera locuri, trebuie să-l depun în următoarea etapă?
  Dosarul se poate depune de acum, iar, dacă se eliberează locuri și ajungeți admis, sunteți confirmați automat pe opțiunea respectivă.
 8. După ultima actualizare nu mă regăsesc pe nicio listă?
  Vă rugăm să verificați la adresa https://www.admitere.tuiasi.ro/licenta/rezultate_admitere.php, selectând facultatea la care v-ați înscris, iar apoi vizualizați „Lista candidaților înscriși (în ordinea numărului de dosar)”. Acolo veți vedea pe care listă și pe care poziție vă aflați.
 9. Cât este taxa pentru confirmarea locului?
  Nu se percepe nicio taxă pentru confirmarea locului.
 10. Ce trebuie să fac ca să îmi retrag dosarul?
  Candidații care au ca primă opțiune AC și vor să-și retragă dosarul trebuie să trimită un email care să cuprindă: numele, inițiala, prenumele și id-ul dosarului pe adresa decanat@ac.tuiasi.ro. Dacă sunt pe lista de admiși a oricărei facultăți din lista de opțiuni și vor să se retragă, trebuie să specifice și: Renunț la locul ocupat prin concurs.

 1. Informații generale
 2. Procedura de înscriere
 3. Calendar admitere
 4. Număr de locuri
 5. Metodă de selecție
 6. Acte necesare
 7. Taxă de înscriere
 1. Modele de subiecte pentru testul de informatică
 2. Pregătire la matematică

Informații generale

Facultatea de Automatică și Calculatoare organizează Admiterea 2021 la studii universitare de licență (4 ani) pe două domenii de studiu: Calculatoare și tehnologia informației și Ingineria sistemelor (Automatică și informatică aplicată).

Admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare din sesiunea iulie 2021 se face pe baza unui test grilă, cu subiecte, la alegere,  de  matematică  (din programa M_mate_info) sau informatică (din programa Informatică intensiv).

Testul grillă conține 25 de întrebări, durata maximă alocată pentru rezolvare va fi de 3 ore.

Media de admitere se calculează conform formulei:

MA = 80% × NTG + 20% × MBac

unde:

 • MA = Media de Admitere
 • NTG = Nota Testul Grilă
 • MBac = Media la examenul de Bacalaureat

Observație: Nota la testul grilă trebuie să fie mai mare sau egală cu 5.

Admiterea se desfășoară pe domenii de licență și formă de finanțare (buget sau taxă).

Studenții admiși în domeniul de studiu Calculatoare și tehnologia informației vor urma în primii trei ani cursurile din trunchiul comun specifice domeniului și vor opta la sfârșitul anului III de studiu pentru unul din programele de studii Calculatoare și Tehnologia informației.
Lista disciplinelor studiate la Calculatoare și tehnologia informației

Studenții admiși în domeniul de studiu Ingineria sistemelor vor urma cursurile specializării Automatică și informatică aplicată, cu posibilitatea de a alege în anii III si IV de studiu mai multe discipline de Automatică sau de Informatică aplicată.
Lista disciplinelor studiate la Automatică și informatică aplicată

Absolvenții studiilor universitare de licență ai Facultății de Automatică și Calculatoare primesc Diplomă de Licență și calificarea de Inginer în domeniul și programul de studii absolvite.

Toți candidații declarați admiși și înmatriculați în anul I de studiu, care nu au domiciliul în municipiul Iași, vor avea asigurate locuri de cazare în căminele studențești din campusul Tudor Vladimirescu în anul universitar 2021-2022.

Informațiile privind calendarul de admitere, variantele de teste, condițiile speciale de admitere, etc. vor fi publicate în martie 2021.


Modele de subiecte pentru testul de informatică

Model subiectRezolvare
Model test informatică 1Soluții test informatică 1
Model test informatică 2Soluții test informatică 2
Model test informatică 3Soluții test informatică 3
Model test informatică 4Soluții test informatică 4
Model test informatică 5Soluții test informatică 5
Model test informatică 6Soluții test informatică 6

Pregătire la matematică

Informațiile din această secțiune nu mai sunt valabile deoarece admiterea din iulie 2020 se realizează pe baza unui concurs de dosare.

Facultatea de Automatică și Calculatoare va organiza, începând sfârșitul lunii februarie 2020, ședințe de pregătire la matematică. Aceste ședințe vor fi susținute în zilele de sâmbătă începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul CH2 din cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului.

Locația pe hartă

Locația pe Google maps:

Ședințele de pregătire sunt gratuite și nu necesită înscriere prealabilă.

Programul ședințelor de pregătire la matematică pentru perioada februarie – iulie 2020 este după cum urmează: 22 februarie, 29 februarie, 7 martie.

Ședințele de pregătire au fost întrerupte din cauza instaurării stării de urgență.

Culegerile de probleme de matematică sunt disponibile la ședițele de pregatire şi la secretariatul AC. Culegerea are peste 340 de pagini şi se poate achiziționa la prețul de 25 de lei.

Modele de subiecte pentru testul de matematică

Model subiectRezolvare
Model test matematică 1Soluții test matematică 1
Model test matematică 2Soluții test matematică 2
Model test matematică 3Soluții test matematică 3
Model test matematică 4Soluții test matematică 4
Model test matematică 5Soluții test matematică 5
Model test matematică 6Soluții test matematică 6

Procedura de înscriere

Înscrierea se realizează online la adresa https://www.admitere.tuiasi.ro/.

Candidații la concursul de admitere la studii universitare de licență se pot înscrie cu un singur dosar și o singură taxă la mai multe facultăți din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași! Detalii aici.

Mediile maxime și minime obținute în șapte sesiuni precedente de admitere se găsesc în documentul: Mediile maxime și minime de admitere din anii anteriori. Atenție! În sesiunile de admitere din anii 2016 – 2019 admiterea s-a făcut pe bază de test la matematică respectând programa m_mate_info de la Bacalaureat.


Calendar admitere

Sesiunea iulie 2021

Înscrierea candidaților12 iulie – 17 iulie 2021
Test grilă20 iulie 2021
Afișare rezultate preliminare admitere21 iulie 2021
Completare dosare cu acte în original – Etapa I22 iulie – 27 iulie 2021
Afișare rezultate intermediare – Etapa I27 iulie 2021
Completare dosare cu acte in original – Etapa II28 iulie – 30 iulie 2021
Afișare rezultate finale admitere30 iulie 2021

* Completarea dosarelor cu actele în original se va face conform programării care va fi afișată după afișarea rezultatelor.


Număr de locuri

Domeniu de studii: Calculatoare și tehnologia informației
Programe de studii: Calculatoare și Tehnologia informației
Capacitatea de școlarizare: 190 locuri

 • Număr locuri buget: 173 locuri
 • Număr locuri taxă: 10 locuri
 • Număr locuri mediu rural: 0 locuri
 • Număr locuri romani de pretutindeni cu bursă: 5 locuri
 • Număr locuri romani de pretutindeni fără bursă, fără taxă: 2 locuri

Domeniu de studii: Ingineria sistemelor
Program de studii: Automatică și informatică aplicată
Capacitatea de școlarizare: 180 locuri

 • Număr locuri buget: 136 locuri
 • Număr locuri taxă: 8 locuri
 • Număr locuri mediu rural: 1 loc
 • Număr locuri romani de pretutindeni cu bursă: 3 locuri
 • Număr locuri romani de pretutindeni fără bursă, fără taxă: 2 locuri

Pentru informații adiționale legate de admitere vă rugăm să ne contactați pe adresa ac.admitere2021@tuiasi.ro.


Metodă de selecție

a. Informații generale cu privire la metoda de selecție

La înscriere se depune un singur dosar și se plătește o singură taxă de admitere, indiferent de numarul de opțiuni. Admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare se face după modalitatea prezentată la secțiunea Informații generale.

b. Metoda de repartiție

Repartizarea pe opțiuni a candidaților declarați admisi se va face în functie de Media de Admitere, în ordine descrescatoare, la prima optiune exprimată în cererea de înscriere la care mai sunt locuri libere.

Pentru medii de admitere egale, departajarea se va face astfel:

 1. Nota la Bacalaureat la disciplina Matematică
 2. Media generală la Bacalaureat
 3. Nota la Bacalaureat la disciplina Limba Română (proba scrisă)

c. Condiții speciale de admitere / Admitere olimpici

I. Sunt admiși premianții olimpiadelor internaționale.

II. Sunt admiși candidații care în clasele IX – XII (în perioada 2018-2021) au luat premiul I, II, III, mențiune sau medalie de aur, argint, bronz la etapa națională a olimpiadelor agreate de Ministerul Educației Naționale (Informatică, Tehnologia informaţiei, Matematică, Fizică).

III. Sunt admiși candidații care, în clasele IX-XII (2018-2021), au luat premiul I la etapa județeană a olimpiadelor naționale agreate de Ministerul Educației Naționale (Informatică, Tehnologia Informației, Matematică, Fizică).

IV. Sunt admiși candidaţii care au obţinut premiul I la Secţiunea „Junior Dev” din cadrul Concursului „IT Marathon”, organizat în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași.


Acte necesare

Cerere scutire taxă admitere licență – pdf
Cerere scutire taxă admitere licență – docx

Declarație pe propria răspundere – studii universitare anterioare


Taxă de înscriere

Plata taxei nu se poate realiza prin Revolut deoarece trezoreria nu acceptă astfel de plăți. Pe dovata plății taxei care se încarcă la înscriere trebuie ca plata respectivă să nu apară ca fiind în starea Pending (În aşteptare). Informații transfer bancar pentru plata taxei de înscriere:

BENEFICIAR: UNIVERSITATEA TEHNICĂ ,,GHEORGHE ASACHI” DIN IAȘI
COD IBAN: RO44TREZ40620F330500XXXX
COD FISCAL: 4701606
OBIECTUL PLĂŢII: taxă de înscriere la concursul de admitere, Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC)

Valoarea taxei de înscriere este de 100 lei.

În atenția celor care au plătit mai mult de 100 lei taxă de înscriere la admitere:
Pentru restituirea sumei plătite în plus trebuie să trimiteți un email la adresa decanat@ac.tuiasi.ro și să atașați scanări ale cărții de identitate a candidatului, ordinului de plată (OP) și cererea de restituire semnată (model cerere restituire taxă).


Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vă adresați secretariatului facultății:
Tel.: +40-232-278680 / int. 1331
Tel/fax: +40-232-231343
E-mail: decanat@ac.tuiasi.ro
E-mail: secretariat_ac@tuiasi.ro

Periodic sunt actualizate rezultatele preliminare la concursul de admitere la studiile universitare de licență. Acestea sunt disponibile la adresa: https://www.admitere.tuiasi.ro/licenta/rezultate_admitere.php. Candidații declarați admiși într-o anumită etapă de confirmări, care nu își confirmă locul până la sfârșitul etapei respective, își vor pierde locul și vor fi declarați respinși la toate opțiunile lor. Accesul în clădire trebuie să se facă respectând normele de distanțare socială (numărul maxim de persoane care pot fi în clădire la un anumit moment este limitat), iar candidații trebuie să poarte mască. În caz că această adresă este indisponibilă din cauza numărului mare de accesări simultane, puteți consulta documentul: situatie_admitere_29.07.2020.pdf. Pentru confirmarea locului obținut prin concurs, candidații sunt rugați să se prezinte la facultate conform programului de confirmări de mai jos și să aducă la facultate dosarul care conține actele pentru înscriere (cele încărcate la înscrierea online), diploma de bacalaureat în original și foaia matricolă cu mediile anilor de liceu în original. Aceste documente vor fi prezentate într-un dosar plic care va avea înscris pe copertă id-ul dosarului (de ex. AC-1234). Vă rugăm să nu lăsați pe ultima zi depunerea dosarului deoarece accesul în facultate va fi limitat la un anumit număr maxim de persoane care pot fi în clădire la un moment dat, conform normelor de distanțare socială. În conformitate cu cele stabilite în Consiliul de Administratie din 24.07.2020, candidatii își vor depune dosarele cu documente originale la facultatea la care a fost exprimată prima optiune, indiferent de rezultatul admiterii. Ulterior, după stabilirea rezultatelor finale (6 septembrie), se vor face redistribuiri ale dosarelor de catre comisiile de admitere. Dacă un candidat este declarat admis și nu confirmă locul până la finalul perioadei de completare a dosarelor cu actele în original din etapa curentă (până pe 5 august), atunci își pierde locul și este declarat respins (la toate opțiunile sale). În schimb, candidatul poate să își confirme locul și, în urma retragerilor, este posibil să „promoveze” chiar la prima sa opțiune. Candidații care au ca primă opțiune AC și vor să-și retragă dosarul trebuie să trimită un email care să cuprindă: numele, inițiala, prenumele și id-ul dosarului pe adresa decanat@ac.tuiasi.ro. Dacă sunt pe lista de admiși a oricărei facultăți din lista de opțiuni și vor să se retragă, trebuie să specifice și: Renunț la locul ocupat prin concurs. Nu se percepe nicio taxă pentru confirmarea locului.