loader image

Admitere Licență

 1. Informații generale
 2. Modele de subiecte pentru testul de informatică
 3. Pregătire la matematică
 4. Procedura de înscriere
 5. Calendar admitere
 6. Număr de locuri
 7. Metoda de selecție

Ultima actualizare: 28.01.2020


Informații generale

Facultatea de Automatică și Calculatoare organizează Admiterea 2020 la studii universitare de licență (4 ani) pe două domenii de studiu: Calculatoare și tehnologia informației și Ingineria sistemelor (Automatică și informatică aplicată).

Pentru admiterea din iulie 2020, candidații vor putea opta la înscrierea la concursul de admitere între susținerea unui test la informatică sau la matematică, ambele din programa pentru profilul matematică-informatică de la bacalaureat.
Ambele teste vor cuprinde 25 de probleme.

Facultatea de Automatică și Calculatoare organizează ședințe de pregătire la matematică pentru concursul de Admitere – sesiunea 2020.

Admiterea se desfășoară pe domenii de licență și formă de finanțare (buget sau taxă).

Studenții admiși în domeniul de studiu Calculatoare și tehnologia informației vor urma în primii trei ani cursurile din trunchiul comun specifice domeniului și vor opta la sfârșitul anului III de studiu pentru unul din programele de studii Calculatoare și Tehnologia informației.
Lista disciplinelor studiate la Calculatoare și tehnologia informației

Studenții admiși în domeniul de studiu Ingineria sistemelor vor urma cursurile specializării Automatică și informatică aplicată, cu posibilitatea de a alege în anii III si IV de studiu mai multe discipline de Automatică sau de Informatică aplicată.
Lista disciplinelor studiate la Automatică și informatică aplicată

Absolvenții studiilor universitare de licență ai Facultății de Automatică și Calculatoare primesc Diplomă de Licență și calificarea de Inginer în domeniul și programul de studii absolvite.

Toți candidații declarați admiși și înmatriculați în anul I de studiu, care nu au domiciliul în municipiul Iași, vor avea asigurate locuri de cazare în căminele studențești din campusul Tudor Vladimirescu în anul universitar 2020-2021.


Modele de subiecte pentru testul de informatică

Model subiectRezolvare
Model test informatică 1Soluții test informatică 1
Model test informatică 2Soluții test informatică 2
Model test informatică 3Soluții test informatică 3
Model test informatică 4

Pregătire la matematică

Facultatea de Automatică și Calculatoare va organiza, începând sfârșitul lunii februarie 2020, ședințe de pregătire la matematică. Aceste ședințe vor fi susținute în zilele de sâmbătă începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul CH2 din cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului.

Locația pe hartă

Locația pe Google maps:

Ședințele de pregătire sunt gratuite și nu necesită înscriere prealabilă.

Programul ședințelor de pregătire la matematică pentru perioada februarie – iulie 2020 este după cum urmează: 22 februarie, 29 februarie, 7 martie, 14 martie, 21 martie, 28 martie, 4 aprilie, 11 aprilie, 18 aprilie, 25 aprilie, 2 mai, 9 mai, 16 mai, 23 mai, 30 mai, 6 iunie, 13 iunie, 20 iunie, 27 iunie, 4 iulie, 11 iulie.

Culegerile de probleme de matematică sunt disponibile la ședițele de pregatire şi la secretariatul AC. Culegerea are peste 340 de pagini şi se poate achiziționa la prețul de 25 de lei.

Modele de subiecte pentru testul de matematică

Model subiectRezolvare
Model test matematică 1

Procedura de înscriere

Pentru a te înscrie la programele de studii din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare trebuie să urmezi doar doi pași:

 1. Înscrie-te online la o adresă web care va fi anunțată înaintea începerii perioadei de înscriere.
  Dacă din diverse motive nu poți să faci acest lucru, nu este nicio problemă, vei putea completa formularul online la facultate.
 2. Te așteptăm apoi la comisia de admitere a Facultății de Automatică și Calculatoare pentru a prezenta dosarul tău de concurs și pentru a finaliza înscrierea!

Candidații la concursul de admitere la studii universitare de licență se pot înscrie cu un singur dosar și o singură taxă la mai multe facultăți din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași! Detalii aici.

Mediile maxime și minime obținute în precedentele cinci sesiuni de admitere se găsesc în documentul: Mediile maxime și minime de admitere din anii anteriori.

În perioada susținerii testului grilă la informatică sau matematică (vezi calendarul concursului de admitere de mai jos) se poate asigura cazare, contra cost, în campusul Tudor Vladimirescu pentru toți candidații care solicită acest lucru, precum și pentru un însoțitor al acestora.


Calendar admitere

Sesiunea iulie 2020

Calendarul de admitere va fi afișat în săptămânile premergătoare admiterii.


Număr de locuri

 • Domeniu de studii: Calculatoare și tehnologia informației
  • Programe de studii: Calculatoare și Tehnologia informației
  • Capacitatea de școlarizare: 190 locuri
 • Domeniu de studii: Ingineria sistemelor
  • Program de studii: Automatică și informatică aplicată
  • Capacitatea de școlarizare: 150 locuri

Candidații din Republica Moldova vor susține testul la informatică sau matematică.


Metoda de selecție

a. Informații generale cu privire la metoda de selecție

La înscriere se depune un singur dosar și se plătește o singură taxă de admitere, indiferent de numarul de opțiuni.

Admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare se face pe baza unui test de informatică sau matematică și a mediei de la bacalaureat. Testul se bazează pe programa pentru profilul matematică-informatică de la bacalaureat. Media de admitere se calculează conform formulei:

MA = 0,8*NTG + 0,2*MB

unde:

 • MA = Media de Admitere
 • NTG = Nota la testul grilă
 • MB = Media la examenul de Bacalaureat

Obs: Nota la testul grilă trebuie să fie mai mare sau egală cu 5.

b. Metoda de repartiție

Repartizarea pe opțiuni a candidaților declarați admisi se va face în functie de Media de Admitere, în ordine descrescatoare, la prima optiune exprimată în cererea de înscriere la care mai sunt locuri libere. Pentru medii de admitere egale, departajarea se va face astfel:

 1. Nota obținută la testul grilă
 2. Nota la proba de Matematică/Informatică/Fizică la Bacalaureat (NMIFB)
 3. Nota la Bacalaureat la disciplina limba română (proba scrisă)

c. Condiții speciale de admitere / Admitere olimpici

I. Sunt admiși fără examen candidaţii care au obţinut premiul I la Sectiunea „Junior Dev” din cadrul Concursului „IT Marathon” organizat în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași.

II. Sunt admiși fără examen candidații care în clasele IX – XII (în perioada 2017-2020) au luat premiul 1, 2, 3, mențiune sau medalie de aur, argint sau bronz la etapa națională/internațională a Olimpiadelor agreate de Ministerul Educației Naționale:

 • naționale: Informatică, Tehnologia informaței, Matematică, Fizică;
 • internaționale din domeniile: Informatică, Matematică, Fizică.

III. Sunt admiși fără examen candidații care în clasele IX – XII (în perioada 2017-2020) au luat premiul I la etapa județeană a Olimpiadelor naționale agreate de Ministerul Educației Naționale (Informatică, Tehnologia informației, Matematică, Fizică).

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vă adresați secretariatului facultății:
Tel.: +40-232-278680 / int. 1331
Tel/fax: +40-232-231343
E-mail: decanat@ac.tuiasi.ro