loader image

Echipa CTRL Intelligence a câștigat Premiul III la iDEAS

Felicitări echipei CTRL Intelligence, care a câștigat Premiul III în cadrul concursului studențesc Intelligent Driving, Engineering & Autonomous Systems (iDEAS), ediția a XIV-a – 2021, organizat în perioada 21-22 mai de către SC CONTINENTAL SRL Iași, România. Deoarece nicio echipă nu a îndeplinit toate cerințele tehnice Premiului I nu s-a acordat, echipele clasate pe locul I și II obținând Premiul II, respectiv III.

iDEAS este o competiție studențească, ce reunește într-un singur concept inovator viitorul conducerii autonome și inteligente. Astfel, fiecare echipă a avut ca sarcină conceperea unei mașini autonome, cu implementarea algoritmilor inteligenți de conducre, de recunoaștere a condițiilor din trafic și luarea deciziilor în mod autonom.

Concursul s-a desfășurat în trei etape:

  1. Etapa de preselecție a echipelor.
  2. Etapa de DESIGN CHALLENGE, unde fiecare echipă a avut de prezentat conceptul proiectului, arhitectura sistemului, sisteme de control a motoarelor, sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație.
  3. Etapa de RACE CHALLENGE – finala competiției.

În finală, Facultatea de Automatică și Calculatoare Iași a fost reprezentată de echipa CTRL Intelligence, constituită din studenții:

  • Lucian-Ștefan VRABIE și Mihai PAVĂL (Automatică și Informatică Aplicată –an II)
  • Dragoș-Mihai DUHAN (Calculatoare și Tehnologia Informației – an II)
  • Mihai IORDACHE (CMMI, Sisteme Micromecanice – an II, Master),

îndrumată de către asistent universitar Ștefan-Daniel Achirei.

Cuantumul premiilor este:
Locul I – 5000 Euro
Locul II – 2500 Euro
Locul III – 1000 Euro
Premii speciale – 1000 Euro

Mai multe detalii despre competiția studențească iDEAS pe www.ideas.ace.tuiasi.ro.