loader image

Echipa TUIASI a obtinut locul al 2-lea in cadrul concursului Hard and Soft de la Suceava

Ne bucurăm pentru locul al doilea obținut de echipa de studenți din anul al III-lea de la AC Iași (Constantin Teodor Iurașcu, Rafael Cristian Tudusciuc, Iosif Andrei Iojă și Constantin Ciobanu) care au reprezentat TUIASI la ediția de anul acesta a concursului Hard and Soft de la Suceava!

Hard and Soft este un concurs studențesc internațional organizat anual începand cu 1994 de Facultatea de Inginerie Electricta și Știința Calculatoarelor de la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava. Echipele de câte 4 studenți sunt provocate să dezvolte în special cu resursele puse la dispoziție de organizatori, timp de 4-5 zile, o soluție care să adreseze o temă la prima vedere propusă de juriu în care sistemele de calcul au un rol central.

Pentru utilizarea eficientă a componentelor impuse de organizatori este esențială o gamă diversă de competențe în cadrul echipei, printre care: hardware, software, comunicații, securitate, electronică, mecanică, etc. Aceste competențe pot fi puse în valoare cu succes doar pritr-o colaboare strânsă între membrii echipei pentru a obține o soluție ingenioasă, funcțională, bine documentată și corect prezentată, astfel încât să convingă juriul despre abordarea inginerească folosită pentru a atinge obiectivele stabilite.

Tema de anul acesta a vizat realizarea unui sistem mobil fără baterii/acumulatori controlabil prin WiFi și rezistent la atacuri asupra canalului de comunicație care să participe la curse de manevrabilitate, viteză, anduranță și o probă combinată.

Pentru mai multe detalii vizitați site-ul concursului http://hardandsoft.ro unde puteți găsi regulamentul, descrierea temei,  poze și clasamentul!